Ondernemers voor de klas

Datum: 
25 jan 2018 - 00:00 - 01 feb 2018 - 00:00
SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

In het kader van het Vlajo project "Ondernemers voor de klas" kwamen er vier ondernemers langs in 5 en 6 BI en in 5 en 6Economie om te spreken over hun ervaringen.

Op donderdag 25 januari mocht 5ECO Vicky Waldukat van het bedrijf Novid NV verwelkomen.Novid is een bedrijf gespecialiseerd in de verhuur van audio-visueel materiaal en de grootste leverancier van LCD schermen in de Benelux. Vicky is verantwoordelijk voor marketing, communicatie en het uitwerken van de visie rond personeelsbeleid. 

Vrijdag 26 januari was Adriaan Rijkens van PostNL België aan het woord in 6ECO, het post- en pakkettenbedrijf waar wereldwijd meer dan 46.000 mensen werken.

Donderdag 1 februari kwam Koen Slootmaeckers van het ICT-bedrijf Aurelium spreken in 5BI, over hoe het bedrijf ICT-oplossingen biedt voor KMO's, zodat ze succesvol kunnen blijven groeien in een bedrijfsomgeving die voortdurend in verandering is.

Vrijdag 2 februari was het de beurt aan twee adviseurs van BNP Paribas Fortis, Philippe Jansen en Peter Van Sande. Zij kwamen langs in 5BI. Hun job bestaat uit het begeleiden van ondernemers bij het opstarten van hun zaak, bij kredietaanvragen en alle andere financiële aspecten rond het zelfstandige zijn. 

Het werden een drukke twee weken voor onze aspirant-ondernemers: 6EMT kreeg ook nog eens Dirk Verschueren (de vader van Laure Verschueren van 6 EMT) over de vloer op 30 januari. Hij werkt als vermogensbeheerder voor Dierickx Leys Private Bank, naar aanleiding van een onderwerp dat tijdens de les economie aan bod kwam, rechtstreeks investeren in onze economie. Dirk kwam het onderwerp toelichten met concrete voorbeelden uit de praktijk, aangezien dit zijn job is. 

Op 31 januari tot slot, kwam Stefan Van Oytsel langs in 5Economie. Hij is Projectadviseur starten, innovatie en familiebedrijven bij Voka en kwam spreken rond ondernemerschap. Dit als voorbereiding op de mini onderneming die de leerlingen in het zesde jaar gaan opstarten.