Sponsorloop Run for Eseohe

Datum: 
03 mei 2019
SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

Op vrijdag 3 mei organiseerden de leerlingen van 4 Wetenschappen de sponsorloop Run for Eseohe, in het kader van hun lopend kankerproject. Alle leerlingen van de school lieten zich sponsoren en liepen vervolgens per klas rondjes van ongeveer 400 meter. De opbrengst ging integraal naar de organisaties betrokken bij het kankerproject van 4 Wetenschappen: de kinderkankerafdeling van het UZ Leuven en het onderzoek van Prof. Johan Swinnen, waar ze op bezoek zijn geweest. 

Het werd een spannende race, want iedereen ging er 200% voor. De meeste rondjes stonden uiteindelijk op naam van 3Wetenschappen A - Sport A met 59 rondjes, 3Wetenschappen D - Sport D en 4Latijn - Wiskunde (gedeelde tweede plaats met 62 rondjes); 5 Wetenschappen - Wiskunde A mocht zich de grote winnaar noemen met 65 rondjes. 

Ook de leraren droegen hun steentje bij. Professor Swinnen kwam hun team zelfs versterken. Zij vielen helaas buiten de prijzen met 48 rondjes.

In totaal werden er maar liefst 2028 rondjes gelopen. Omgerekend is dit zo'n 103 km en 280 m. 

Niet alleen het team met de meeste rondjes werd beloond: ook de klas met de origneelste doorgeefstok en de klas die het meeste sponsorgeld in het laadje bracht mochten zich de winnaar noemen. 5 Latijn blonk uit in originaliteit en kwam op de proppen met een doorgeefkerstboom, de jury was ook onder de indruk van de bijpassende kerstmutsen van de lopers. 

Het werd niet alleen een sportieve namiddag, maar ook een erg emotionele: de sponsorloop werd opgedragen aan Eseohe Kibor uit 3 Wetenschappen C, die tijdens de paasvakantie overleed aan kanker. Er werd een wensboom voorzien waar leerlingen boodschappen konden achterlaten en de vriendinnen van Eseohe zetten zich mee in voor het project met de verkoop van alcoholvrije cocktails. 

We zijn erg fier op al onze leerlingen en leraren die deze gedenkwaardige namiddag tot een enorm succes hebben gemaakt.